8. jun, 2022

kweek 2022

Vogelvereniging " De Edele Zangers" volop in beweging

Als ik dit bericht schrijf dan kan ik melden dat bij mij de kweek 2022 bijna is voltooid en de meeste jongen hun nest hebben verlaten.  Ook tijdens de gehele kweek ben ik verschoond gebleven van ongedierte zoals bloedluis en zwarteluis dankzij het gebruik van Exold .Voor mij is de kweek goed verlopen en met 200 jongen op stok is het nu afwachten hoe het verder gaat want de vogels moeten hun ruiperiode nog doorstaan. Maar daar maak ik me geen zorgen over want met veel baden en wat extra eivoer moet dat geen probleem zijn lijkt me. De volgende stap is nu het enten van de vogels tegen het gevreesde kanariepokken virus waar de vogels besmet mee kunnen raken Zodra de rui goed is verlopen is het weer tijd voor de eerste selctie kijken met welke vogels we verder gaan en wat al weg mag . En ja, dan welke shows we gaan bezoeken,en welke vogels we gaan inzetten ,er zijn shows genoeg keuze te over. Maar hebben we genoeg keuze bij vogels ?? Een moeilijke keuze en de spanning  is al enige tijd voelbaar .    Maar ja de tijd zal het leren .En als de shows achter de rug zijn begint de cyclus weer op nieuw .

Ik wens alle leden heel veel sucses op de komende shows en probeer er een sportieve strijd van te maken ,Dan zie ik jullie graag terug op onze jubileumshow  in November  a.s

Een groot Vogelliefhebber

Meest recente reacties

17.11 | 08:01

Ik vraag het zo even.dan hoor je het. Op de vogelshow zaterdag in zaltbommel ..zijn veel vogels en leden aanwezig die je vast kunnen helpen of ff Bellen naar 0611396960 Cees vissers

16.11 | 21:40

Is er iemand die tegen een vergoeding de nageltjes kan knippen van twee grasparkieten. Wij hebben zelf geen ervaring hiermee en de kooi is te groot om te vervoeren. Het is in Velddriel.

09.11 | 12:12

Per abuis staat er Dinsdag 12 April 2023.
Dit moet echter zijn Dinsdag 11 April 2023.
Groet JP

18.12 | 14:28

Hallo bestuur en leden van vogelvereniging de Edelezangers uit Zaltbommel.
Ik wil het bestuur danken voor de leuke geste en wil U allen fijne Kerstdagen en een gezond en een gelukkig 2022 toe wensen.

Deel deze pagina